Abdal düğünden, çocuk oyundan usanmaz anlamı: Apdal eğlenceyi seven İşsiz güçsüz, gezgin kimsedir, çocukta aynı düşünce havasına sahiptir. Her ikisi de eğlenmeyi, günlerini gün etmeyi severler. Belli çalışmaya değer işleri olmayanlar günlerini gün etmeyi, eğlenmeyi düşünürler. Gamsız, vurdumduymaz kimse sevdiği işi tekrar ve uzun süre yapmaktan bıkmaz. Sorumluluk bilinci kazanamamış insanlar, yaşları ve yaradılışları gereği hep aynı şeyle meşgul olurlar. Onların dünyası sınırlı ve sorumsuz bir dünyadır.
Abdal düğünden, çocuk oyundan usanmaz — Herkesten çok sevdiği işi yapmaktan bıkmaz, usanmaz.
Bir mutlu dönemdir, Analı babalı olmağa bağlı. Ne dur bilir, ne durak; Bir rüya gibi geçer çocukluk, Koşup oynayarak!.. Kırık testi suya kanmaz, Çocuk oyundan usanmaz.
Abdal düğünden, çocuk oyundan usanmaz: (Abdal: Yoksul derviş)
Kişiler sevdikleri işi yapmaktan bıkmazlar. Hoşa giden şeylerin devam etmesi, herkesin isteğidir. Bu durum tıpkı çocukların oynamaktan; abdalların da düğünden usanmamalarına benzer. Zira çocuklar oyundan zevk duyar, yoksul abdallar da düğünde karınlarını doyururlar.
Bir işi severek ve devamlı yapan, hatta bu uğurda fedakârlıkta bulunan kişiler hakkında kullanılır.
Abdal düğünden, çocuk oyundan usanmaz Ana Fikri
Kişi sevdiği işi sürekli yapmaktan usanmaz.
Burada abdal, düğünlerde davul, zurna çalan çim gene anlamında kullanılmıştır. Düğünden düğüne koşturan, bu işi severek yapan abdallar, asla yorgunluk duymazlar. Çocuklar da tıpkı onlar gibi oyunu çok sevdikleri için, oynadıkları sürece oynamak ister, yorulduklarını anlamazlar. Ancak, akşam olup yatağa girince yorgunlukları kendini gösterir, hemen uyuyuverirler.
Bizler de severek bir işi yaptığımız zaman, ne kadar çalışsak da yorgunluğumuzu duymayız. Sevilen işin yarattığı mutluluk, bütün zorlukları yenmemizde bize yardımcı olur.